Βιογραφικό

Ο Γιατρός


ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ Α. ΙΩΑΝΝΗΣ M.D. Msc

Χειρουργός Ουρολόγος – Ανδρολόγος


O Ιωάννης Κουτσογιάννης φοίτησε στο 1ο Λύκειο Λαμίας και σπούδασε στο Ιατρικό Τμήμα της Σχολής Επιστημών Υγείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από όπου αποφοίτησε το 1997.

Έλαβε την ειδικότητα της Ουρολογίας το 2006, εκπαιδευόμενος στη Β' Ουρολογική Κλινική του ΑΠΘ (ΓΝΘ "Παπαγεωργίου") και μεταπτυχιακό τίτλο στην Ενδοουρολογία από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης το 2012.

Στα πλαίσια της επιστημονικής του συνεργασίας με τη Β' Ουρολογική Κλινική του ΑΠΘ, πραγματοποίησε 1500 και πλέον διαγνωστικές κυστεοσκοπήσεις, 1200 και πλέον διορθικές βιοψίες προστάτη κατευθυνόμενων με υπέρηχο και ικανό αριθμό ουρητηροσκοπήσεων και εσωτερικών ουρητηρολιθοτριψιών.

Στα πλαίσια της δια βίου εκπαίδευσής του, παρακολούθησε το “Investigator Training Program Workshop” και συμμετείχε σε επεμβάσεις λαπαροσκοπικής εξωπεριτοναϊκής ριζικής προστατεκτομής στο Νοσοκομείο Nordwest, Φρανκφούρτη.

Μετεκπαιδεύθηκε στην τοποθέτηση διαθυρεοειδικής ταινίας ελεύθερης τάσης για την αντιμετώπιση της γυναικείας ακράτειας στο Νοσοκομείο Beujon, Παρίσι και έλαβε το πτυχίο του Αμερικανικού Κολεγίου Χειρουργών στην Επείγουσα Αντιμετώπιση Τραύματος (Advanced Trauma Life Support).

Έχει δημοσιεύσει μελέτες σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά και είναι μέλος της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας, της Ουρολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Ουρολογικής Εταιρείας. Ασκεί την Ουρολογία στην Θεσσαλονίκη σε ιδιωτική βάση από το 2006.

Είναι μέλος των ακόλουθων επιστημονικών εταιρειών και συλλόγων:

  • Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης
  • Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας και των υποειδικοτήτων της
  • Ευρωπαϊκής Ουρολογικής Εταιρείας
  • Ουρολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος